Tuesday, January 29, 2019

Kinder Bueno Torta




Potrebno je :

za tepsiju dimenzija oko 30x40cm:

Marshmello Kora: 8 belanaca
                           prstohvat soli
                           13 kašika šećera
                           1 kašika sirćeta


Fil: 8dl mleka
      8 žumanaca
      10 kašika šećera
      2 pune kašike brašna
      4 kašike gustina
      200g maslaca
      1 vanil-šećer

      100g čokolade za kuvanje
      1 kašika ulja

Ostalo : alu-folija
            1/2 kašike ulja
            3-4 kašike nutele (eurokrem)
            oko 150g plazme
            oko 2dl mleka
            oko 100g šlaga
           

Priprema : 

Za pripremu marshmello kore, umutiti 8 belanaca sa malim prstohvatom soli, pa kada krene da se zgušnjava, dodavati kašiku po kašiku šećera. Kada se šećer otopi u belancima i smesa postane gusta i kremasta - dodati jednu kašiku sirćeta i sjediniti mikserom.

Odgovarajuću tepsiju obložiti alu folijom, premazati uljem, sipati smesu za koru i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni, sat vremena, na srednjoj visini rerne.
Pečenu koru prohladiti, osloboditi je od alu-folije i ostaviti na tacnu da se potpuno ohladi.

Za pripremu fila, blago umutiti žumanca sa šećerom, brašnom i gustinom. Dodati 1dl mleka od ukupne količine, da se smesa lepo poveže. Ostatak mleka (7dl) staviti na umerenu vatru i, kada počne da isparava - dovoljno je ugrejano, skinuti sa vatre i dodati smesu od žumanaca. Promešati i vratiti na šporet, konstantno mešajući dok se fil ne zgusne. Ostaviti ga da se ohladi (prekriti najlonskom kesom, da se ne bi stvorila korica na površini fila). Posebno, penasto umutiti maslac sobne temperature i vanil-šećer. Postepeno dodavati krem od žumanaca, konstantno mešajući mikserom da se potpuno sjedini. Smesu podeliti na dva dela, pa u jedan staviti čokoladu otopljenu na malo ulja.

Sklapanje torte - Na marshmello koru namazati nutelu, zatim 
žuti (svetli) fil, pa plazmu umočenu u mleko i na kraju tamni fil. Sve prekriti šlagom umućenim sa vodom (ili mlekom, po želji)

Prijatnoo :)

No comments:

Post a Comment