Potrebno je :
za 4 osobe:
1-1.5kg otkoštanog pilećeg mesa od bataka i karabataka
so
oko 100g kačkavalja
oko 100g pečenice
so
oko 100g kačkavalja
oko 100g pečenice
Ostalo : mrežica
alu-folija
plastična cev prečnika oko 8cm, duzine 15-20cm
malo ulja
Priprema :
Očistiti meso od žilica, kože i masnoće, po potrebi-rastanjiti čekićem. Na parče alu folije posuti malo soli, pa poredjati komade mesa tako da oformi pravougaonik
Poredjati pečenicu i kačkavalj sečen na štapiće, pa urolati meso, pomažući se alu folijom.
Pogledati sliku - Na nauljenu plastičnu cev navući mrežicu. Mrežica je zavezana sa jedne strane, a sa druge ubacujemo rolat kroz cev i postepeno uvlačimo u mrežicu. Kada ubacimo ceo rolat, zatvorimo i drugi kraj mrežice (vezivanjem u čvor).
Pogledati sliku - Na nauljenu plastičnu cev navući mrežicu. Mrežica je zavezana sa jedne strane, a sa druge ubacujemo rolat kroz cev i postepeno uvlačimo u mrežicu. Kada ubacimo ceo rolat, zatvorimo i drugi kraj mrežice (vezivanjem u čvor).
Peći oko 1 sat u rerni, na 200 stepeni, da lepo porumeni.
Prijatnoo :)
No comments:
Post a Comment