Potrebno je :
za tepsiju prečnika 24cm
Kora: 5 jaja
100g šećera (5 kašika)
100ml ulja
100g brašna (5 punih kašika)
100g nesquik praha
1 prašak za pecivo
100g šećera (5 kašika)
100ml ulja
100g brašna (5 punih kašika)
100g nesquik praha
1 prašak za pecivo
Fil : 1 velika kisela pavlaka (400g)
3-4 kašike šećera (po ukusu)
Preliv : 2 kašike šećera
2 kašike vode
100g čokolade
1 mala kisela pavlaka (180g)
Ostalo : pek papir
3-4 kašike šećera (po ukusu)
Preliv : 2 kašike šećera
2 kašike vode
100g čokolade
1 mala kisela pavlaka (180g)
Ostalo : pek papir
Priprema :
Za pripremu kore, umutiti jaja sa šećerom, te dodati ostale sastojke. Sipati u tepsiju obloženu pek papirom ili nauljenu i posutu brašnom. Peći na 200 stepeni, oko 25-30 minuta, da ne ostaje trag na nožu kada se bocne, ali da ne bude baš prepečena, da zadrži nešto sočnosti.
Ispečenu koru prohladiti i preseći na dva dela.
Filovati pavlakom umućenom sa šećerom, poklopiti gornjom korom i preliti glazurom : na umerenoj vatri otopiti zajedno čokoladu i šećer sa malo vode. Kada se potpuno otopi, dodati pavlaku, dobro izmešati, ne dočekati da provri. Skinuti sa vatre i naneti glazuru. Biće i dalje pomalo tečna, te je nanositi od sredine kolača, kružnim pokretima gurati prema ivicama. Pre služenja, ohladiti u frižideru.
Prijatnoo :)
Ispečenu koru prohladiti i preseći na dva dela.
Filovati pavlakom umućenom sa šećerom, poklopiti gornjom korom i preliti glazurom : na umerenoj vatri otopiti zajedno čokoladu i šećer sa malo vode. Kada se potpuno otopi, dodati pavlaku, dobro izmešati, ne dočekati da provri. Skinuti sa vatre i naneti glazuru. Biće i dalje pomalo tečna, te je nanositi od sredine kolača, kružnim pokretima gurati prema ivicama. Pre služenja, ohladiti u frižideru.
Prijatnoo :)
No comments:
Post a Comment