Friday, March 17, 2017

Nesquik Kolač

Potrebno je :

za tepsiju prečnika 24cm

Kora: 5 jaja
         100g šećera (5 kašika)
         100ml ulja
         100g brašna (5 punih kašika)
         100g nesquik praha
         1 prašak za pecivo

Fil : 1 velika kisela pavlaka (400g)
       3-4 kašike šećera (po ukusu)

Preliv : 2 kašike šećera
            2 kašike vode
            100g čokolade
            1 mala kisela pavlaka (180g)

Ostalo : pek papir
            
          

Priprema : 

Za pripremu kore, umutiti jaja sa šećerom, te dodati ostale sastojke. Sipati u tepsiju obloženu pek papirom ili nauljenu i posutu brašnom. Peći na 200 stepeni, oko 25-30 minuta, da ne ostaje trag na nožu kada se bocne, ali da ne bude baš prepečena, da zadrži nešto sočnosti.

Ispečenu koru prohladiti i preseći na dva dela.

Filovati pavlakom umućenom sa šećerom, poklopiti gornjom korom i preliti glazurom : na umerenoj vatri otopiti zajedno čokoladu i šećer sa malo vode. Kada se potpuno otopi, dodati pavlaku, dobro izmešati, ne dočekati da provri. Skinuti sa vatre i naneti glazuru. Biće i dalje pomalo tečna, te je nanositi od sredine kolača, kružnim pokretima gurati prema ivicama. Pre služenja, ohladiti u frižideru.

Prijatnoo :)



No comments:

Post a Comment