Wednesday, March 15, 2017

Kvrguša

Kvrguša





...ili Bosanska Pizza :) Ukusno jelo, koje uz supu i salatu može da sačini jedan lep ručak. Leti sasvim lepo ide uz paradajz, a zimi uz crni luk isečen na polumesece... Najlepši deo je upravo ispod piletine, gde se nalaze svi sokovi koji su se tokom pečenja tu skupili i koji će nastaviti da cvrče čak i kada jelo izvadite iz rerne. Mogu se staviti bilo koji delovi pileta, mada najbolje izbegavati prsa jer su najsuvlja. Deblje komade samo zaseći nožem na par mesta, pre stavljanja u testo.



Potrebno je :

za tepsiju dimenzija oko 23x33cm

Testo: 3 jajeta
          14 kašika brašna (350g)
          150ml mleka
          150-200ml vode
          4-5 prstohvata soli (po ukusu)
          200g sitnog sira

Ostalo : 6 parčadi pilećeg mesa
             vegeta
             mast ili ulje za podmazivanje tepsije
          

Priprema : 

U dubljem sudu, varjačom pomešati sve sastojke za testo, osim sira, kog dodamo na kraju, kada smo sigurni da je testo dobre gustine - malo gušće od jogurta.

Testo prespemo u podmašćenu tepsiju i poređamo komade mesa, prethodno začinjene vegetom.




Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 35 minuta, da blago porumeni.

Prijatnoo :)



No comments:

Post a Comment