Kvrguša
...ili Bosanska Pizza :) Ukusno jelo, koje uz supu i salatu može da sačini jedan lep ručak. Leti sasvim lepo ide uz paradajz, a zimi uz crni luk isečen na polumesece... Najlepši deo je upravo ispod piletine, gde se nalaze svi sokovi koji su se tokom pečenja tu skupili i koji će nastaviti da cvrče čak i kada jelo izvadite iz rerne. Mogu se staviti bilo koji delovi pileta, mada najbolje izbegavati prsa jer su najsuvlja. Deblje komade samo zaseći nožem na par mesta, pre stavljanja u testo.
Potrebno je :
za tepsiju dimenzija oko 23x33cm
Testo: 3 jajeta
14 kašika brašna (350g)
150ml mleka
150-200ml vode
4-5 prstohvata soli (po ukusu)
200g sitnog sira
14 kašika brašna (350g)
150ml mleka
150-200ml vode
4-5 prstohvata soli (po ukusu)
200g sitnog sira
Ostalo : 6 parčadi pilećeg mesa
vegeta
mast ili ulje za podmazivanje tepsije
vegeta
mast ili ulje za podmazivanje tepsije
Priprema :
U dubljem sudu, varjačom pomešati sve sastojke za testo, osim sira, kog dodamo na kraju, kada smo sigurni da je testo dobre gustine - malo gušće od jogurta.
Testo prespemo u podmašćenu tepsiju i poređamo komade mesa, prethodno začinjene vegetom.
Testo prespemo u podmašćenu tepsiju i poređamo komade mesa, prethodno začinjene vegetom.
Prijatnoo :)
No comments:
Post a Comment