Mramorni Brownies
Kolači koji moraju da odstoje... ,,Najgora'' vrsta! :) nažalost, ovaj je jedan od tih, ali čekanje se zaista isplati. Najbolji ako prenoći netaknut :) priznajem, probala sam ranije, ali to nije bilo to - struktura je bila gnjecava, sve je bilo premasno, a ni ukus se nije slegao. Sutradan je bila potpuno druga priča...
Potrebno je :
za tepsiju dimenzija oko 23x33cm
Podloga: 100g maslaca, otopljenog
100g čokolade
125g šećera (5 punih kašika)
3 jaja
prstohvat soli
75g brašna (3 prepune kašike)
1 prašak za pecivo
1 kašika kakaa
100g čokolade, seckane
Preliv : 200g krem sira
100g čokolade
125g šećera (5 punih kašika)
3 jaja
prstohvat soli
75g brašna (3 prepune kašike)
1 prašak za pecivo
1 kašika kakaa
100g čokolade, seckane
Preliv : 200g krem sira
2 žumanceta
75g šećera (3 kašike)
Ostalo : pek papir
Priprema :
Sastojke za podlogu pripremiti iz tri dela : prvo otopiti maslac i čokoladu, zajedno, na vrlo blagoj, minimalnoj vatri. Za to vreme, umutiti šećer sa jajima, te dodati so. Posebno, prosejati brašno sa praškom za pecivo i kakaom. Spojiti sve tri smese i dodati seckanu čokoladu. Izasuti u pek papirom obloženu tepsiju, izravnati smesu.
Za preliv, mikserom umutiti krem sir, žumanca i šećer. Kašičicom nabaciti gomilice po prethodnoj smesi, pa svirlovati drškom varjače ili noža, celu površinu.
Za preliv, mikserom umutiti krem sir, žumanca i šećer. Kašičicom nabaciti gomilice po prethodnoj smesi, pa svirlovati drškom varjače ili noža, celu površinu.
No comments:
Post a Comment