Friday, March 10, 2017

Mramorni Brownies

Mramorni Brownies




Kolači koji moraju da odstoje... ,,Najgora'' vrsta! :) nažalost, ovaj je jedan od tih, ali čekanje se zaista isplati. Najbolji ako prenoći netaknut :) priznajem, probala sam ranije, ali to nije bilo to - struktura je bila gnjecava, sve je bilo premasno, a ni ukus se nije slegao. Sutradan je bila potpuno druga priča...


Potrebno je :

za tepsiju dimenzija oko 23x33cm

Podloga: 100g maslaca, otopljenog
              100g čokolade
              125g šećera (5 punih kašika)
              3 jaja
              prstohvat soli
              75g brašna (3 prepune kašike)
              1 prašak za pecivo
              1 kašika kakaa
              100g čokolade, seckane

Preliv : 200g krem sira
            2 žumanceta
            75g šećera (3 kašike)

Ostalo : pek papir
          

Priprema : 

Sastojke za podlogu pripremiti iz tri dela : prvo otopiti maslac i čokoladu, zajedno, na vrlo blagoj, minimalnoj vatri. Za to vreme, umutiti šećer sa jajima, te dodati so. Posebno, prosejati brašno sa praškom za pecivo i kakaom. Spojiti sve tri smese i dodati seckanu čokoladu. Izasuti u pek papirom obloženu tepsiju, izravnati smesu.

Za preliv, mikserom umutiti krem sir, žumanca i šećer. Kašičicom nabaciti gomilice po prethodnoj smesi, pa svirlovati drškom varjače ili noža, celu površinu.



Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 30 minuta, toliko da se ivice ispeku, a sredina ipak ostane malo mekša i da ostaje mali trag na nožu.

Seći nakon što se potpuno ohladi, najbolje sutradan :)

Prijatnoo :)

No comments:

Post a Comment