Monday, January 16, 2017

Kokos Kolač

Kokos Kolač


Potrebno je : 

za tepsiju dimenzija 23x30cm

Fil : 800ml mleka
       6 kašika griza
       1/2 šolje šećera
       100g kokosa

Kora : 3 jaja
          8 kašika šećera
          2dl mleka
          1dl ulja
          200g brašna (8 punih kašika)
          1 prašak za pecivo
          1 kašičica cimeta (ili po ukusu)
          sok 1/2 limuna (opcionalno)

          kašika kakaa ili neskvika ili čokolade u prahu

Ostalo : malo ulja i brašna za podmazivanje tepsije

Priprema :

Prvo pripremiti fil, kako bi se na vreme ohladio.

Fil : Staviti mleko i secer da se zagreju, da se pojavi para, ali da ne provri. Skloniti sa vatre, pa dodati griz. Vratiti na ringlu i skuvati da se zgusne, uz konstantno mešanje drvenom varjačom. Skuvano, skloniti sa ringle, dodati kokos, dobro promešati i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Kora : Umutiti mikserom jaja i šećer, te dodati ostale sastojke. Sve dobro izmešati, pa polovinu sipati u nauljenu i brašnom posutu tepsiju. Peći na 200 stepeni, obazrivo! bude brzo gotovo! proveriti ubodom noža ili čačkalice - ako ne ostaje trag testa - onda je pečeno.

Pečenu koru premazati prohlađenim filom i zaliti drugom polovinom smese za koru, u koju ste prethodno umešali kakao.

Vratiti u rernu da se i gornja kora ispeče (proveriti ubodom noža ili čačkalice).

Prjatnoo :)




No comments:

Post a Comment