Tuesday, November 19, 2019

Rolat od Bundeve i Sira



Potrebno je :

za tepsiju dimenzija oko 30x40cm:

Kora: 200g izrendane bundeve
         50g maslaca
         1dl vode
         4 prepune kašike brašna (120g)
         1/2 kašičice praška za pecivo
         1/2 kašičice sode bikarbone
         1 kašičica cimeta
         1/2 kašičice djumbira u prahu
         1/2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
         1/4 kašičice soli
         3 jajeta
         1 kašičica ekstrakta vanile
         10 nepunih kašika šećera (180g)


Fil: 100g šećera u prahu (5 kašika)
      80g maslaca sobne temperature
      200g neutralnog krem sira (Ella)
      1 kašičica ekstrakta vanile

           

Priprema : 

Za pripremu kore, prodinstati bundevu na maslacu i vodi, toliko da bundeva omekša (10-15 minuta), pa napraviti pire - možete procediti kroz veliku cediljku, gurajući i pasirajući kašikom. Posebno pomešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i začine. U posebnoj posudi umutiti jaja sa šećerom, dok masa ne postane bela i penasta. Dodati ekstrakt, pa varjačom prvo umešati suvu smesu, mešajući odozdo na gore. Na kraju varjačom umešati i pire od bundeve. 
Sipati u tepsiju obloženu pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 10-15 minuta (proveriti ubadanjem čačkalice ili noža). Pečeno, dok je jos vruće, pažljivo odvojiti od papira i urolati pomoću suve krpe, pa ostaviti da se potpuno ohladi.

Pripremu fila ostaviti za sam kraj, neposredno pred filovanje. Maslac sobne temperature umutiti sa šećerom u prahu, zatim dodati sir i ekstrakt, pa dobro izmiksati.

Izvaditi patišpanj iz krpe, razviti ga, naneti fil, pa opet zarolati.

Ohladiti u fri
žideru par sati pre služenja.

Prijatnoo :)

No comments:

Post a Comment