Potrebno je :
za tepsiju dimenzija oko 30x40cm:
Kora: 200g izrendane bundeve
50g maslaca
1dl vode
4 prepune kašike brašna (120g)
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice djumbira u prahu
1/2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
1/4 kašičice soli
3 jajeta
1 kašičica ekstrakta vanile
10 nepunih kašika šećera (180g)
50g maslaca
1dl vode
4 prepune kašike brašna (120g)
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice djumbira u prahu
1/2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
1/4 kašičice soli
3 jajeta
1 kašičica ekstrakta vanile
10 nepunih kašika šećera (180g)
Fil: 100g šećera u prahu (5 kašika)
80g maslaca sobne temperature
200g neutralnog krem sira (Ella)
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema :
Za pripremu kore, prodinstati bundevu na maslacu i vodi, toliko da bundeva omekša (10-15 minuta), pa napraviti pire - možete procediti kroz veliku cediljku, gurajući i pasirajući kašikom. Posebno pomešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i začine. U posebnoj posudi umutiti jaja sa šećerom, dok masa ne postane bela i penasta. Dodati ekstrakt, pa varjačom prvo umešati suvu smesu, mešajući odozdo na gore. Na kraju varjačom umešati i pire od bundeve.
Sipati u tepsiju obloženu pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 10-15 minuta (proveriti ubadanjem čačkalice ili noža). Pečeno, dok je jos vruće, pažljivo odvojiti od papira i urolati pomoću suve krpe, pa ostaviti da se potpuno ohladi.
Pripremu fila ostaviti za sam kraj, neposredno pred filovanje. Maslac sobne temperature umutiti sa šećerom u prahu, zatim dodati sir i ekstrakt, pa dobro izmiksati.
Izvaditi patišpanj iz krpe, razviti ga, naneti fil, pa opet zarolati.
Ohladiti u frižideru par sati pre služenja.
Prijatnoo :)
Sipati u tepsiju obloženu pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 10-15 minuta (proveriti ubadanjem čačkalice ili noža). Pečeno, dok je jos vruće, pažljivo odvojiti od papira i urolati pomoću suve krpe, pa ostaviti da se potpuno ohladi.
Pripremu fila ostaviti za sam kraj, neposredno pred filovanje. Maslac sobne temperature umutiti sa šećerom u prahu, zatim dodati sir i ekstrakt, pa dobro izmiksati.
Izvaditi patišpanj iz krpe, razviti ga, naneti fil, pa opet zarolati.
Ohladiti u frižideru par sati pre služenja.
Prijatnoo :)
No comments:
Post a Comment